Verslag werkbezoek aan Belarus 2 – materialen voor scholen

'Stichting Toekomst, Jeugdopbouw in Belarus' heeft onlangs - samen met 'Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem' (www.sttgh.nl) - een werkbezoek gebracht aan de regio Stolin, in het zuiden van Belarus. Economisch gezien heeft de regio het moeilijk. Veel inwoners, die het toch al nooit breed hadden, komen nu extra in de problemen. Banken hebben te weinig geld en in winkels zie je weer lege schappen. Belarus worstelt met de economische crisis en met hyperinflatie, kosten voor levensonderhoud stijgen met de dag. De zwakken krijgen de hardste klappen.
Een serie korte impressies, hier deel 2.

Dankzij een recente financiële actie van twee medewerkers van Hogeschool Windesheim te Zwolle, waarover we al eerder berichtten, konden diverse school materialen worden aangekocht. Van de opbrengst van de actie (ruim duizend euro) is nu een eerste partij goederen ingekocht, met onder meer schriften, pennen en krijt voor diverse scholen in de omgeving van Stolin.
Tijdens het laatste werkbezoek begin dit jaar heeft Stichting Toekomst een begin gemaakt worden met het verspreiden van schoolmaterialen.Schoolmaterialen worden verspreid op scholen in Belarus – onder toeziend oog van twee docenten helpen enkele leerlingen een handje mee.


De scholen zijn erg blij met de ontvangen goederen, in Wit-Rusland is op scholen een groot gebrek aan veel van deze basismaterialen, die we in Nederland zo vanzelfsprekend vinden.

In een volgende impressie meer.