Impressie werkbezoek aan Belarus oktober 2006 (4).

Het laatste werkbezoek aan Belarus heeft Stichting Toekomst gebracht samen met Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem, een stichting die zich al jaren inzet voor de (families van) gehandicapten in dit stralingsgebied.
Even als korte toelichting, wel leuk om te weten misschien: Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem werkt nu aan plannen om een kinderdagverblijf in Recitsia te realiseren. Bij het laatste bezoek is in Recitsia de waarschijnlijke locatie uitgebreid geďnspecteerd.


Aan de aanwezige kinderen in dit pand werden meegebrachte cadeautjes uitgedeeld.

Een bestaand kindertehuis, waarvan één vleugel nu niet gebruikt wordt en ‘leeg’ staat, zou een prima mogelijkheid hiervoor bieden. Aan de beschikbare ruimte moet nog wel heel wat gebeuren, voordat het dienst kan doen als kinderdagverblijf voor een kleine groep licht-gehandicapten. In oktober 2006 is in Recitsia en Stolin hierover overleg met potentiële aannemers en de plaatselijke instanties gevoerd.


‘Bouwend Nederland Zwolle’ heeft, via Stichting Toekomst, een behoorlijke kwaliteitsimpuls gegeven aan het Beroepsonderwijs in Stolin. ‘Bouwend Nederland’-aannemers hebben o.a. 35 sets oerdegelijk Hollands gereedschap geleverd. Wij waren daar erg blij mee, maar de betreffende Beroepsschool in Stolin niet minder!
Met de Beroepsschool is nu een overeenkomst getekend, waarin is vastgelegd dat leerlingen van deze school de nieuwe kozijnen maken (breder dan de bestaande i.v.m. rolstoelen van de gehandicapte kinderen) voor het te verbouwen kindagverblijf in Recitsia van Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem. Ook het noodzakelijke meubilair voor het nieuwe kinderdagverblijf voor gehandicapten in Recitia zal door de leerlingen van de Beroepsschool worden gemaakt. Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem financiert de aanschaf van het hout en eventueel andere benodigde materialen. Voor de leerlingen van de Beroepsschool een uitgelezen kans om zich in de praktijk te oefenen.