Werkbezoek aan scholen in Belarus

In afwachting van een uitnodiging en het verkrijgen van een visum is het de bedoeling dat van 15 t/m 23 oktober 2004 een werkbezoek gebracht gaat worden aan de scholen in de regio Stolin.

Op het programma (dat tijdens het werkbezoek verdere invulling zal krijgen) staan o.a. de volgende punten:

Met de directie van 4 scholen gaan we proberen om tot concrete afspraken te komen over de implementatie van een 15-tal pc's incl. randvoorwaarden t.b.v. het onderwijs. Het gebruik van computers met internetverbinding kan een stimulans betekenen voor het contact met scholen en instanties in Nederland. Dit kan vervolgens weer bijdragen aan het beschikken over passend lesmateriaal. Ook valt te denken aan studie- en vakondersteuning voor leerlingen en docenten. Dit project heeft voor zowel de Wit-Russische scholen als voor de Stichting een hoge prioriteit.

In de scholen is verder geen reproapparatuur aanwezig, zodat er dus niet gekopieerd kan worden. Docenten maken veel lesmateriaal nog handmatig en schrijven dan diverse opdrachtbladen een aantal keren over voor hun leerlingengroepen. Ook over dit onderwerp zal worden doorgesproken met de schoolleiding.

Een ander gesprekspunt vormt de haalbaarheid om intelligente leerlingen uit kansarme gezinnen te ondersteunen met een financiële bijdrage, waarmee de studie betaald kan worden.

De Stichting is nog op zoek naar sponsoring van krijt, pennen, schriften, papier, sportshirts, voetballen etc. en wil deze noodzakelijke materialen graag afgeven aan de scholen tijdens het komende werkbezoek.

>> terug naar begin
>> terug naar projecten