Verslag werkbezoek aan scholen in Belarus

Stichting Toekomst, jeugdopbouw in Belarus heeft van 15 tot en met 23 oktober 2004 een werkbezoek gebracht aan een viertal scholen in de regio van Stolin (klik voor een kaart).

Stichting Toekomst heeft in die week aan de volgende doelen gewerkt:
>>
noodzakelijke hulp verlenen meer…
>> in overleg opzetten verschillende hulpprojecten meer…
>>
bestaande contacten verder uitbouwen meer…
>>
opbouwen contacten tussen scholen in Belarus en in Nederland meer…

Het effect van de ramp met de Tjernobyl centrale in 1986 heeft niet alleen nadelige gevolgen voor de gezondheid van de (jonge) mensen in Belarus. Het drukt ook zwaar op de beschikbare budgetten. Ook de scholen in de regio Stolin ontkomen hier niet aan.
De overheid reserveert middelen om te financieren dat leerlingen van scholen in besmette gebieden, meerdere keren per jaar naar een sanatorium in een zgn. ‘schoon gebied' kunnen gaan om daar weer aan te sterken. Men geeft dus prioriteit aan de gezondheid van de leerlingen.
Het onderhoud aan schoolgebouwen en in investeringen in lesmateriaal komen op die manier noodzakelijk op een tweede plaats.

Wij willen hier garage Broekhuis in Harderwijk vermelden en bedanken, die (opnieuw) belangeloos een Opel Vivaro-bus ter beschikking stelde aan Stichting Toekomst, waardoor dit bezoek logistiek probleemloos kon plaatsvinden.

Tenslotte is het goed te vermelden (en we realiseren ons dat zeker): de groep ‘helpers' om ons heen is gelukkig veel groter. De door ons geboden hulp is alleen mogelijk dankzij de hulp van die heel grote groep goede gevers. De dank hiervoor in Belarus is erg, erg groot!


>> terug naar begin

>> Foto´s

>> Terug naar Projecten